domingo, 6 de enero de 2008

Estrenes del 4 de Gener

Encara una estrena per a públic familiar, dos pel.lícules força extravagants i tres títols menors formen les sis primeres propostes que ens arriven aquest 2008...

Per aprofitar encara el cap de setmana de reis s’estrena ‘Mimzy, más allá de la imaginación’. Hollywood ha trobat un filó amb les adaptacions de literatura juvenil de fantasia i aventures; l’última és aquesta adaptació del conte homònim escrit fa més de 60 anys per Lewis Padgett que narra com dos nens troben en unes caixes un conill de joguina, però el conill (el Mimzy del títol) és en realitat un dispositiu del futur arrivat per salvar la humanitat.

Chris O’Neil i Rhiannon Leigh Wryn són els dos nens metre Timothy Hutton dóna vida al seu pare, com a secundari hi trobem a Michael Clarke Duncan.

El jove actor Thomas Turgoose va aconseguir el premi a l’actor promesa de l’any de la passada edició dels British Independent Award pel drama ‘This is England’ que aquesta setmana arriva a casa nostra. Escrita, basada en les seves pròpies experiències quan tenia 12 anys, i dirigida per Shane Meadows la pel.lícula es situa l’estiu de 1983 a Anglaterra. La política de ferro de Margaret Thatcher, l’atur, la guerra de les Malvines i les tribunes urbanes (mods, skinheads, new romàntics...) marquen el dia a dia del país. ‘This is England’ explora la joventut de l’època; baralles, experimentar-ho tot sense pensar en res, la falta de consciència... d’aquells joves que ara formen el gruix de la societat britànica.

Un especialitzat i famós reporter en conflictes bèl.lics veu com la seva carrera s’enfonsa quan es talla una connexió en directe que està emetent des de Bòsnia. Cinc anys després el reporter es retroba amb el seu càmera d’aleshores i el convenç per anar a buscar un perillós criminal de guerra.

Aquest és el guió escrit i dirigit per Richard Shepard amb el títol de ‘La sombra del cazador’.

Richard Gere, en un notable canvi de registre respecte la seva darrera i fallida estrena ‘El caso Wells’, interpreta al periodista mentre Terrence Howard, popular gràcies a la seva nominació a l’oscar per ‘Hustle & Flow’, és el càmera; la noia de la pel.lícula és Diane Kruger qui encara té en cartellera la segona part de ‘La búsqueda’.

Si abans comentava el filó de Hollywood de literatura juvenil, ara toca parlar de l’altre gran filó actual; les noves versions de clàssics del gènere de terror. L’últim que s’apunta a la moda és Rob Zombie (director de ‘La casa de los 1000 cadáveres’ i ‘Los renegados del diablo’) amb ‘Halloween, el origen’ remake de la cèlebre ‘La noche de Halloween’ que va dirigir al 1978 John Carpenter. Aquesta nova versió aprofundeix en la personalitat i causes de la psicopatia de l’assassí Mike Myers.

Tony Moran i Goerge P. Wilbur ha donat vida al personatge al llarg de les set entregues de la saga però en aquest remake és Tyler Mane l’actor que hi ha sota la màscara de Myers a qui acompanyen Malcom McDowell, Daeg Faerch i Kristina Klebe.

Parlem ara de dues inclassificables propostes d’autor que són, sense cap dubte, les estrenes més alternatives de la setmana: ‘Across the universe’ i ‘Viaje Darjeeling’

D’una banda ens arriva el tercer treball de la directora Julie Taymor. Després de ‘Titus’ i Frida’ ara estrena ‘Across the universe’ una historia d’amor ambientada als anys 60 enmig de les protestes contra la guerra del Vietnam. Per rodar el film, Taymor va seleccionar 200 cançons de The Beatles de les quals finalment 33 apareixen a la seva banda sonora i que han donat peu a la creació de diversos dels personatges.

Els dos joves protagonistes són Eva Rachel Wood (qui va destacar com a filla rebel de Holly Hunter a ‘Tihrteen’) i Jim Sturgess (a qui el mes vinent veurem al costat de Natalie Portman i Scarlett Johansson a ‘The other Boleyn girl’), com a curiositat assenyalar que el cantant Bono hi té una breu aparició estelar.

L’altra és ‘Viaje Darjeeling’, cinquena pel.lícula d’un dels cineastes independents més destacats de l’actualitat: Wes Anderson, qui també és coautor del guió conjuntament amb Jason Schwartzman (un dels protagonistes) i Roman Coppola.

La història es centra en tres germans ben diferents; un indecís, un que s’enamora amb massa facilitat i un altre molt perfeccionista que després del funeral del seu pare es passen un any sense dirigir-se la paraula. Passat aquest temps decideixen fer un viatge a l’Índia per recuperar aquest temps perdut...

Els tres germans en qüestió estan interpretats per Adrien Brody, Jason Schwartzman i Owen Wilson, a més el film conta amb la presència de dos veterans habituals a la filmografia del director: Bill Murray i Angelica Houston.





No hay comentarios: