sábado, 15 de diciembre de 2007

Estrenes deñ 15 de Desembre

L’imminent arrivada de les festes de nadal marca algunes de les estrenes d’aquesta setmana, tenim cinc noves propostes...
Comencem amb l’estrena més interessant de la setmana; ‘Deseo, peligro’ el retorn a Xina del polifacètic director Ang Lee, on no hi rodava des de ‘Tigre y dragón’. Es tracta d’un thriller d’espionatge ambientat als anys 40 durant l’ocupació japonesa de Xina i narra les peripècies d’una jove membre de la resistència que ha de seduir un alt càrrec de les forces d’ocupació japonesa per poder infiltrar-se.
La debutant Tang Wei és el descobriment de la pel.lícula a qui acompanyen en el repartiment Tony Leung i Joan Chen. Ells protagonitzen ‘Deseo, peligro’ que va ser presentada a la darrera edició del festival de Venècia on Ang Lee va aconseguir el premi al millor director com anteriorment també havia aconseguit amb ‘Brokeback Mountain’ el seu anterior treball pel que també va guanyar l’oscar al millor director.
També ens arriva ‘August Rush’, drama dirigit per Kirsten Sheridan. L’August Rush del títol és un petit geni de la música que va ser separat dels seus pares (un cantant de rock i una violoncelista) tot just acabat de nèixer. Quan arriva a l’edat d’onze anys comença a buscar els seus pares a la ciutat de New York on comtarà amb l’ajuda d’un peculiar personatge.
Freddie Highmore (vist al costat de Johnny Depp a ‘Descubriendo Nunca Jamás’ i ‘Charlie y la fábrica de chocolate’) és August, Jonathan Rhys Meyers (qui ja va interpretar una estrella del rock a ‘Velvet Goldmine’) i Keri Russell (que fa poc estrenava ‘La camarera’) són els seus pares, mentre que Robin Williams és el seu company de viatge.
100% nadalenques s’estrenen dues propostes de caire molt familiar: ‘Mr Magorium y su tienda mágica’ i ‘Fred Claus, el hermano gamberro de Santa Claus’.
Després d’escriure l’inteligent guió de l’excel.lent ‘Más extraño que la ficción’ dirigida per Marc Forster, Zach Helm debuta en la direcció amb un guió propi ‘Mr Magorium y su tienda mágica’ una fantàstica història d’una noia que treballa en una màgica botiga de joguines, quan el propietari decideix retirar-se la botiga, que té vida pròpia, intentarà evitar aquesta jubilació.
El més sorprenent d’aquest film és el nom dels seus actors: costa de creure que el veterà Dustin Hoffman i l’excel.lent Natalie Portman protagonitzin una pel.lícula d’aquestes característiques però...
Igual de sorprenent resulta que Paul Giamatti, Kevin Spacey, Rachel Weisz i Miranda Richardson acompanyin a Vince Vaughn (qui ha cobrat 20 milions de dòlars per aquest film) a la comèdia ‘Fred Claus, el hermano gamberro de Santa Claus’.
El títol ja dóna pautes de que tracta aquesta pel.lícula dirigida per David Dobkin que ja havia dirigit anteriorment a Vince Vaughn a ‘Clay Pigeons’ i ‘De boda en boda’.
I acabem amb la pel.lícula encarregada de clausurar la darera edició del festival de Sitges: ‘1408’. Ens trobem davant del segon treball a Hollywood del director suec Mikael Hafström després de ‘Sin control’ que van protagonitzar Clive Owen i Jennifer Aniston.
Ara són John Cusack i Samuel L. Jackson els intèrprets d’aquesta història que adapta un homònim relat curt del cèlebre escriptor de novel.les de terror Stephen King.
1408 és el número d’una habitació maleïda de l’hotel Dolphin de New York: tots els seus hostes han mort. L’escriptor de novel.les de terror Mike Enslin no creu en aquesta maledicció i decideix passar una nit allà...

No hay comentarios: