sábado, 1 de diciembre de 2007

Estrenes del 30 de Novembre

Aquesta setmana ens arriven sis noves propostes i ja es comença a notar que les festes nadalenques s’apropen...

Comencen amb l’estrena espanyola de la setmana; ‘Canciones de amor en Lolita’s club’ el retorn del director Vicente Aranda al cinema contemporani després de la seva trilogia d’època (‘Juana la loca’, ‘Carmen’, ‘Tirant lo Blanc’). Aranda torna a adaptar una novel.la de Juan Marsé, qui curiosament sempre ha manifestat que no li agraden les adaptacions que ha fet el director anteriorment de les seves obres: ‘La muchacha de las bragas de oro’, ‘Si te dicen que caí’ i ‘El amante bilingüe’.

Aquest drama es centra en el triangle amorós que s’estableix entre dos germans bessons; un, Raúl, policia perseguit i l’altre, Valentín, deficient mental i Milena, una prostituta que treballa al mateix burdell que Valentín.

El doble paper Raúl/Valentín està interpretat per Eduardo Noriega mentre que la colombiana Flora Martínez (a qui vam descobrir a la sorprenent ‘Rosario Tijeras’) dóna vida a Milena.

També arriva la coproducció italo-francesa ‘Mi hermano es hijo único’, una sàtira política basada en la novel.la ‘Il fasciocomunista’ de l’autor Antonio Pennacchi. Dirigida per Daniele Luchetti aquesta eclèctica pel.lícula barreja diversos gèneres com el drama familiar, la crònica històrica amb tocs de neorealisme tot narrat a través de dos germans de tendències polítiques oposades. Cadascun d’ells pendrà un rumb diferent dins el marc de confusió política italiana dels anys 60 i 70. Elio Germano i Riccardo Scamarcio donen vida als dos germans; dos actors que ja havien coincidit anteriorment a ‘Romanzo criminalo’, pel.lícula que arrivarà a casa nostra a principis del 2008.

Una altra coproducció, en aquest cas entre França i EEUU; ‘Hitman’ adaptació del videojoc considerat de culte que va aparèixer l’any 2000 només per PC, les seves continuacions ja han inclòs a les cònsoles en el seu format amb un resultat de milions de còpies venudes a tot el món.

Dirigida pel francès Xavier Gens (en la que és la seva segona pel.lícula després de debutar amb ‘Frontière(s)’ que es va presentar a la darrera edició del festival de Sitges), ‘Hitman’ ha estat rodada a Sud-Àfrica, Gran Bretanya, Rússia i Bulgaria i ofereix 97 minuts d’acció adrenalítica sense descans protagonitzats per Timothy Olyphant (a qui vam veure fa poc com a fluix dolent a ‘La jungla 4.0’), Dougray Scott i l’ex-model ucraïnesa Olga Kurylenko.

I passem a Hollywood, l’estrena de terror de la setmana és ‘Habitación sin salida’ que ens arriva amb mesos de retard ja que la seva estrena estava prevista pel passat mes de juliol. Dirigida per Nimród Antal, la pel.lícula es centra en una parella en crisis que ha de fer nit en un sinistre motel de carretera, el qual es converteix en un personatge més de la història (motel que es va construir íntegrament a l’estudi número 15 de Sony: el que és l’estudi més gran del món), allà la parella en qüestió interpretada per Kate Beckinsale (qui té força experiència en el gènere després d’haver protagonitzat les dues entregues de la saga ‘Underworld’) i Luke Wilson (actor habitual de comèdia que debuta en el gènere amb aquest film) es toparan amb l’esgarrifós món de les snuff movies.

Mirant ja cap al proper pont i les festes nadalenques s’estrenen dues propostes adreçades al públic familiar. Pels més menuts arriva ‘Bee movie’ el nou treball d’animació de la productora DreamWorks. Si el primer projecte d’animació d’aquesta productora ‘Antz’ era protagonitzat per formigues ara torna al món dels insectes: en aquest cas de les abelles.

Com acostuma a succeïr en aquests films, en la seva versió original ha contat amb unes veus de luxe: Renée Zellweger, el televisiu Jerry Seinfield (qui ha estat l’autèntic impulsor i ànima del projecte), Matthew Broderick i John Goodman.

‘Bee movie’ està dirigida a quatre mans per Steve Hickner i Simon J. Smith. Per Smith suposa el seu debut a la direcció després d’haver estat membre de l’equip creatiu de les aconseguides ‘Antz’ i ‘Shrek’ mentre que per Hickner és el seu segon treball darrera la càmara després d’haver codirigit l’excel.lent ‘El príncipe de Egipto’ també de DreamWorks.


Acabem amb l’altra estrena per a tots els públics: l’adaptació de la novel.la homònima d’ Emma McLaughlin i Nicolas Kraus ‘Diario de una niñera’. Es tracta del segon treball cinematogràfic del matrimoni de directors format per Shari Springer Berman i Robert Pulcini els quals ja van aconseguir una nominació a l’oscar al millor guió adaptat per la seva òpera prima ‘American Splendor’. D’aquella en recuperen a Paul Giamatti que juntament a Laura Linney donen vida als senyors X; un matrimoni benestant de Manhattan que contracta una estudiant de New Jersey (la omnipresent Scarlett Johansson) perquè tingui cura dels seus fills, la qual acabarà enamorant-se del veí de la família interpretat per Chris Evans...

No hay comentarios: