miércoles, 5 de diciembre de 2007

Estrenes del 5 de Desembre

Degut al pont les estrenes ens arriven abans, aquesta setmana són cinc...Com que aquests propers dies els més menuts estaran de mini-vacances, a ells van adreçades les dues primeres estrenes que comentem:

Per un costat arriva ‘Donkey Xote’ coproducció entre Espanya i Itàlia que ha comtat amb un pressupost de 14 milions d’euros: es tracta del nou projecte d’animació de la productora catalana Filmax.

Dirigida per José Pozo (qui va dirigir la correcta ‘El Cid: la leyenda’ també per Filmax), ‘Donkey Xote’ torna a explicar les aventures del popular cavaller Don Quijote però aquesta vegada des d’un punt de vista molt diferent; estan narrades per Rucio, l’ase de Sancho Panza, qui, per cert, s’assembla massa a Asno de la saga ‘Shrek’. Els televisius José Luis Gil, Andreu Buenafuente i Sonia Ferrer juntament amb Sancho Gracia posen les veus als protagonistes d’aquesta història adreçada, sembla ser, no només als més petits.

I per una altra banda també s’estrena ‘La brújula dorada’ la que molts consideren com la competència femenina de Harry Potter. Ens trobem davant l’adaptació de la novel.la ‘Luces del norte’ primera part de la trilogia ‘La materia oscura’ de l’autor Philip Pullman. L’encarregat de l’adaptació del guió i també director és Chris Weitz qui debuta en la direcció en solitari després d’haver codirigit amb el seu germà Paul ‘American Pie’ i ‘Un niño grande’.

El més destacable del film és l’important estoll d’actors que el protagonitzen: Nicole Kidman, Daniel Craig (els quals tornen a coincidir després de la prescindible ‘Invasión’), Eva Green (qui també havia coincidit anteriorment amb Craig a ‘Casino Royale’ la darrera i oblidable entrega de l’agent 007), Sam Elliot i Derek Jacobi; però sense cap dubte la revel.lació de la pel.lícula és la jove Dakota Blue Richards que va ser escollida en un casting amb més de 10.000 aspirants i així als 13 anys debuta al cinema amb aquesta superproducció de fantasia i aventures apta per a tots els públics.

A les portes de la mort, Ann Lord explica a les seves dues filles un secret que ha guardat durant cinquanta anys; que va passar la nit del dia de la boda de la seva amiga Lila quan va conèixer a Harris... aquest és el punt de partida de ‘El atardecer’, segona pel.lícula del director hongarés Lajos Koltai que adapta una novel.la de l’autora Susan Minot.

Impressionant l’estoll d’actrius que protagonitzen aquest drama: Claire Danes (qui fa poc estrenava l’entretinguda ‘Stardust’ i que va aconseguir el personatge després de que el refusés, per problemes d’agenda, l’inicialment prevista Keira Knightley), Vanessa Redgrave i la seva filla Natasha Richardson (que tornen a coincidir com a ‘La condesa rusa’), Toni Collette, Meryl Streep i la seva filla Mamie Gummer (també havien coincidit anteriorment a ‘La casa de los espíritus’) i Glenn Close. El toc masculí l’aporten Patrick Wilson i Hugh Dancy.

Però la proposta més estimulant de la setmana és potser ‘Mr Books’.

Dues antigues estrelles de Hollywood, ara en hores baixes, s’uneixen en aquest film per tractar de rellençar les seves carreres i tornar a tenir l’èxit a taquilla; Demi Moore, qui després d’uns anys retirada de la gran pantalla ha tornat amb unes interpretacions molt diferents a la resta de la seva filmografia, i Kevin Costner qui per primer cop en la seva dilatada carrera interpreta un personatge dolent (el Butch de ‘Un mundo perfecto’ tot i ser un pres fugat era una bona persona), completa el repartiment el sempre eficaç William Hurt.

Tots ells dirigits per Bruce A. Evans en un thriller que ha sorprès molt gratament a la crítica de tot arreu on s’ha estrenat, veurem si aquí també...

I acabem el repàs de les noves propostes de la setmana amb la coproducció franco-britànica ‘Arma fatal’, comèdia que va ser presentada a la darrera edició del festival de Sitges.

Ens trobem davant del retorn de l’equip responsable de la divertidíssima ‘Zombies party’; si en aquella el director Edward Wright i els actors Simon Pegg i Nick Frost tocaven el tema dels morts vivents a ‘Arma fatal’ s’endinsen en el món de la policia.

A més dels citats Pegg i Frost, la pel.lícula comta amb un estoll d’actors de luxe del cinema britànic: Bill Nighy, Steve Coogan, Paddy Considine i Timothy Dalton.

No hay comentarios: